Roliga rundor och dyra dojjor

Ja, vad har jag hittat på då? I veckan – jobbat. Visst, kelat med Dell och gått lite med henne på kvällarna, haft träning på onsdag eftermiddag för Frida, Hanna och Carro, men annars Handelskammaren för hela slanten. Var på en riktigt bra föreläsning på torsdag kväll med Leo Razzak om integration. Var ett event inom Bright East, ett nätverk för ”the up and coming” som jag var medlem i redan innan detta jobb men som Östsvenska Handelskammaren också är en av initiativtagarna till.

Igår var jag med Frida och Viggo på deras andra tävling. LA, såklart efter som de håller på att sätta kvalen till Msv B. Och vad gjorde tjejen? Jodå, satte en dubbelnolla och gick och vann klassen. Var så stolt över dem! Och märk väl – hade hon nollat och vunnit med dåliga rundor hade jag inte varit nöjd alls. Är inte resultaten och segrarna som är det viktiga, framförallt inte i Fridas ålder och i början på ekipagets samarbete, utan känslan och ridningen. Och de fick till det så fint:)

Frida var kontrollerad och noggrann på framridningen. Hade ordning på sin ponny, lösgjorde honom fint, var lugn och hade koll på sin omgivning. Kom rätt på hinder, berömde sin ponny. Så många far runt utan kontroll, är osjyssta mot sina ponnysar, kommer fel och ger dem en smisk, skäller på föräldrar och medhjälpare och drygar sig i största allmänhet. Men inte Frida. Det är cred. Det är stil.

Idag då? Soft morgon – frukost med älsklingen, kollade lite Vasalopp. Sedan iväg för att ha hoppträning, Hanna och Trissan hoppade bana på Marby. Bra jobbat av båda två! Sedan dagens värda….en timmes letande efter Dellamis tappsko ute i deras rätt stora hage. Blötsnö. Hm, det blåste kallt, var blött och jag hittade inte skon. En specialsko med snösula, grrr. Men så är det – bra hovslagare får tappskor ibland. Jag skulle bli mer ororlig om jag hörde om en hovslagare som aldrig hade tappskor än tvärt om. Aldrig tappskor = trångskodda hästar i min värld. Nåja, messade Martin i fredags så jag hoppas han kan komma i veckan och fixa. Även om hon inte gör mycket så vill nog Dell gärna få på den, är så ömfotad utan sko och jag kan ju inte skärpa den hoven i halkan heller. Frustrerande bara att inte lyckas hitta den när jag vet att den är där någonstans!

Nu ska jag sova! Imorgon är det bara att hoppa upp och jobba så man har råd att hålla på med hästar:)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s