Wow!

Körig, galen och underbar vecka! Första veckan på jobbet – gick jättebra! Har ju lovat lite bilder från kontoret och det kommer nog snarare nästa vecka:) Sedan har det hänt en till spännande sak som jag inte riktigt kan berätta än. Men jag hoppas det blir bra, det kan jag säga.

Träningar igårkväll. Carro på Torsten och Frida på Viggo. Två hottisar, den ena av pur hoppglädje och den andra av lite svaghet och oro. Men Carro och Torsten har utvecklats ngt enormt, Carro börjar hitta mer lugn och stillhet och då kan Torsten slappna av och ta ridningen på ett bättre sätt. När de travade ner igår var Torsten så helt otroligt fin, trots att mjölksyran nog brände i bakbenen efter upphöjda travbommar och lydnadsbana på rätt tungt underlag. Och vilken trav han visade då, vi stod alla med hakan i backen:)

Viggo är bara underbar. Han måste bara inse att han ska lyda Frida också, även när han kanske inte har lust och att man ibland måste jobba lite lugnt och avspänt, även om det finns hinder i närheten, för att bli stark och kunna hoppa hindren ännu bättre sen:) Men han hoppar ngt helt sjukt bra den där ponnyn. Som han lämnar backen, håller språngkurvan, bjuder….wow! Han var trött när vi var klara så Frida fick först skritta av ordentligt, sedan plocka av grejorna, slänga på ylletäcken och gå en promenad. Avskritten är viktig efter mjölksyra. Veterinär Mikael Holmström, som är doktor och forskar på biomekanik, sade till mig en gång att får hästarna skritta av aktivt efter passet är det som när vi stretchar, slaggprodukter forslas bort och återhämtningen går snabbare. Och vi vet ju hur viktigt det är att stretcha efter träning!

Nu ska jag iväg till stallet och se om det inte går att tömköra Dellami ute i snön, är ju inte så jäkla kallt här i Norrpan idag. Ikväll blir det middag härhemma med underbara människor, kommer bli så kul!

ovning25_1

Gårdagens lilla övningsbana. Sånt här är perfekt att jobba med. Man kan kombinera hindren på olika sätt och allt handlar om noggrannhet och tålamod, aldrig lämna något åt slumpen. It´s all about perfection:)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s