Tisdagens övning

ovning_tisd

Inte världens snyggaste skiss men såhär såg tisdagens övning ut:) Ridhuset är inte 20×60 men ngt större än 20×40 skulle jag tro. I alla fall. Efter uppvärmning red vi först igenom delar av ”banan” och lite alternativa vägar men sen gick vi in på att jobba över hela banan. Trav in över cavalettin i vänstra övre hörnet. Sen fatta galopp och hoppa över studsen. Ner till trav igen och trava igenom cavalettin i övre högra hörnet. Fatta galopp, hoppa oxern, ner till trav, över cavalettin, fatta galopp, följa spåret, tiometersvolt över räcket högst upp på skissen, ner till trav. Trava över cavalettin, fatta galopp, hoppa räcket nederst på skissen, rida rakt fram och göra halt innan kortsidan.

Hindren är låga, alla utom studsen ( som har 3 m i mellan) på sockerbitar har väl utdragna marklinjer. Banan ska ridas noga, i en bra rytm och utan kompromisser. Om hästen inte tar innerskänkeln gör man om, genar den gör man om. Det går att hitta flera olika vägar, vi vände på banan i halvtid.

På söndag ska vi hoppa serie. Men då är ridhuset vid Smedby för kort så vi ska ut till VRF och träna där. Ska se om vi inte kan fota och filma lite då!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s