Bra helg!

Igår myste vi och gick över en mil i Vrinnevispåret, skönt att vara ute och träna igen! Gymmet är ok men utomhus är ändå favoriten.

Idag hade jag träning på Smedby, en hoppgrupp med tre elever. De har verkligen utvecklats så det var en kul träning. Så oerhört viktig att hitta en stilla hand och en balanserad sits. Man måste rida för skänkeln, inte handen, och ha kontroll på yttersidan/yttertygeln. Det går inte att komma undan helt enkelt och vilken skillnad det blir på hästarna när ryttarna hittar känslan mer och mer. Det är verkligen ofta så som Ceasar, mannen som pratar med hundar, säger – man tränar inte hundar utan deras ägare typ:) Jag är i alla fall en väldigt ärlig tränare och tell it like it is. Vill man inte höra vad man måste förbättra så ska man nog inte träna för mig. Däremot så har jag stor förståelse för att det är svårt eller om man är rädd. Men man ska försöka och framförallt försöka förstå. Den som tar ut något på hästen eller inte respekterar hästen blir avstängd från mina träningar. Inte bara för att det inte är moraliskt okey, utan även för att det hindrar alla möjligheter till det resultat vi vill uppnå. En avslappnad/lösgjord häst med framåtbjudning som respekterar och litar på sin ryttare och därigenom brukar sin kropp optimalt.

Efter träningen hjälpte jag Frida att klippa Nemos hals, han är en lurvig liten björn:) Han hade tydligen varit rädd förra gången så de ville gärna ha lite hjälp. Men han skötte sig bra, räckte med bomull i öronen och så fick de låna en lite tystare maskin. Han är så go, lilla Nemo. I fredags fick han ta första sprången efter igångsättningen. Typ bommar på backen och 30 cm räcke men både ryttare och ponny var så glada:) Jag förvarnade Frida om att hoppträningarna nog kommer bli lite tråkiga för dem ett tag, vi ska nöta grunder med Nemo. Små räcken tills han är avslappnad och går att verkligen arbeta i hoppningen, lugn mellan hjälperna i en ren och bra galopp. Nogrannhet, noggrannhet… Mitt motto är ”det finns inga transportsträckor”.

Nu har vi gått en kvällsrunda och tittat på solsidan. Mys! Ni ska få se ett filmklipp på hunden med sin cykellampa, ha, ha! Han bryr sig inte om den och det är lätt att hålla koll på honom. Här har vi just kommit hem och han galopperar runt som en galning på gräsmattan så vi fick fånga honom för att få fast honom på film:)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s