Det händer grejer

Jag känner mig dock lite som i vacuum av allt som snurrar. Som att stå i stormens öga och vara rädd för att verkligen kliva in i den, även om det är det man måste, vill och ska. Berättar mer om det sen.

Har varit en hel del häst! Tömkörde Flipper häromdagen, han var superfin. En begåvad häst helt enkelt. Tyvärr såg jag också att han var lite svullen kring ena ögat och hade en skugga på hornhinnan. Dagen efter, i förrgår, hopptränade Hanna och red så bra! Flipper kan vara en lite tuff kille och vara lite uppstudsig på tittiga hinder. Han är inte tittig egentligen, rider Hanna med lite bestämdhet hoppar han och det var precis vad hon gjorde häromdagen. Vi var jättenöjda trots att Hanna fick en närkontakt med marken.. Jag lade ett fleecetäcke över ett räcke för att testa Flipper lite extra, mkt riktigt så var han tvekande men Hanna höll om med benen och flög över utan problem. Bara att Flipper lade bakbenen lite på snedden över och hoppade upp sig lite extra. Hanna kom lite på snedden varav Flipper gick åt sidan. Stackars Hanna slutade i gruset. Såg ut som hon skulle hålla sig kvar, hon hade bengreppet stadigt. Tyckte det var lite konstigt så jag kände på sadeln. Den var hur hal som helst. Hanna skulle hoppa pay & jump dagen efter så det blev direkt in och smörja kåporna med Stübbentvål, riktigt bra lim:)

Flippers öga var fortfarande lite svullet och skuggan fanns kvar så vi bestämde oss för att ta ut veterinären. En inflammation i hornhinnan måste behandlas, har sett sådana förut. Hanna fick tid direkt igår och mycket riktigt var det inflammation. Ingen pay & jump för Hanna då Flipper såklart fick medicin. Istället farande fram och tillbaka till stallet för att ge olika läkemedel. Tycker synd om Hanna men samtidigt- träningen går riktigt bra, hon är duktig, utvecklas massor, har en fin häst och snart kommer fler tävlingar. Inte så dåligt läge ändå:) Jag är jätteglad att ha elever som bryr sig om sina hästar som Hanna gör och verkligen lyssnar på mina råd. För träning och matchning av en häst är så mycket mer än bara den stunden man sitter på dess rygg. Ska man nå sina mål krävs noggrannhet över hela linjen.

Hanna på Flipper, Trissan på Apachee- någon dag i juli…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s