Äntligen lite sommar

När hösten snart är här och kylan smyger sig på om kvällarna, då kommer det första sommarvädret. Hörde på tv igår att i delar av norra Sverige kom inte sommaren alls i år.

Igår kväll var det i alla fall perfekt väder för hoppträning. Vindstilla, soligt och lagom svalt även om ovädersmolnen hängde borta på horisonten. Trissan och Hanna tränade en liten bana med låga räcken- fokus var bra galopp med avspändhet och kontroll. Lösgjorda, lydiga hästar utan att lägga press och stress på dem. Flipper som nu börjar inse att det är lite riktigt hoppning på gång var glad som en lärka och het som en kamin emellanåt:) Viktigt då är att inte börja backa utan ta tillvara på bjudningen men få den under kontroll. När de blev för mycket av det goda fick de gå in på volterna och fokusera på galoppkvalitet och att hästen lyssnar igen innan man fortsätter banan.

Det hade bra effekt och jäklar vad galopp och bakben det finns i Flipper. Trissan och jag bara tittade på varandra och sade ett samstämmigt wow! när han snurrade igång men väntade. Hanna kommer få drömresor när han är ”hos henne” hela tiden och orkar hålla det trycket i bak en hel bana.

Apachee och Trissan har tagit till sig träningen fort. A var sååå lydig och lyssnande några gånger igår och fick hoppa några räcken som var lite ”mer hinder” på slutet, ca 1 m. Och jäklar vilka språng och vilken språngkurva, fiiiin häst!

De hoppade en liten träningsbana som sagt som byggdes upp i steg. Först bara räckena med volter mellan varje. Sedan byggde vi på med snett igenom, snett igenom. Till sist tog vi bort volterna och hade långsida med tre räcken, snett igenom, snett igenom, långsida ett räcke, snett igenom, långsida tre räcken. Hade lite tittgrejor i hindren igår för et närmar sig tävling för Trissan och snart även för Hanna. Gillar övningen för man kan som sagt bygga på efterhand, jobba på att hästen lyssnar/väntar/bjuder och rida både kort och lång anriding. Med små hinder kan man dessutom ”skita lite i hur man kommer” och fokusera på ridningen istället. Glöm inte, det kan inte alltid vara snyggt när man ska komma framåt och utvecklas!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s