Lite hundtips

Ngt som oftast finns i närheten av en hästmänniska är ju en hund. Så lite hundtips är kanske inte helt fel?

Igår tog Jacks mat slut, ska köpa ny när jag åker till träningen. Men han var hungrig nu berättade han… Villl inte ge något som får hans mage att balla ur så jag kokade upp lite ris och blandade ner små bitar av rester från en stek i kylskåpet. Milt mot magen och tydligen gott, för nu ligger han och rullar sig nöjt på hallmattan med en massa gruff- och muffljud.

Hundar har ju annars en tendens att plocka i sig allt möjligt äckligt ibland och kan rätt lätt bli magsjuka. Jag har vuxit upp med hundar runt mig och pappa är veterinär, så det känns som metoden jag lärt mig är tillförlitlig.

Om hunden inte är så illa däran att den tappar så mycket vätska att man måste in till sjukhus och vätska upp den, eller man misstänker sjukdomar som valpsjuka etc, så kan man låta magen vila lite med diet. Då tar man bort hundens vanliga mat och ersätter först med risavkok. Det innebär att man kokar ris, gärna en lite porös sort som ex grötris i mer vatten än normalt och under längre tid så man kokar sönder det lite. Sedan tar man tillvara på vätskan och ger hunden. Till detta kan man tillsätta lite honung och en nypa salt.

När hunden är lite bättre, mellan tummen och pekfingret efter ett dygn, låter man den börja äta detta med ris i och efter ännu ett dygn kan man tillsätta kokt torsk i blandningen. Så gör vi, och det brukar fungera.

En failbild från vår strandplåtning:) Han dyker med dödsförakt efter pinnar!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s