Stel och förväntansfull:)

Ikväll blev det en PW på nästan två timmar, känner mig lite stel nu för jag struntade i att stretcha…:S Fy på mig! Men det var en skön runda förutom att det redan börjar bli mörkare. Jag älskar ju att träna riktigt sent på kvällen men jag måste se marken när vi är ute. Jag har en gammal skada i höger fotled efter en omkullridning som liten. Mitt ledband är helt sabbat så trampar jag på en kant eller i ett hål utan att vara beredd viker foten helt enkelt runt och ledkapseln blir helt massakrerad. Det gör så sjukt ont så jag är livrädd för att hamna i det läget.

Jag har blivit sparkad med rejäla gräsbrodd rätt i lårmuskeln, fått lårmuskeln partiellt avsparkad, gått omkull på bommar och hamnat under hästen- inget gör så ont som när foten viker sig. Jag har aldrig svimmat någonsin förutom när jag gör det. Man hör en underlig smäll i leden, sedan känns det som om det kommer en kall vind från fötterna, genom hela kroppen och upp i ansiktet som blir iskallt och sen vet man inget förrän man vaknar av att man ligger på marken och skakar i hela kroppen med en helt otrolig smärta i fotleden. Nu vet jag ju vad som händer och ligger där och skakar, svär, snyftar och slår i marken tills kroppen hinner få fram bedövning och fotenleden sakta domnar bort och mer känns som en bultande, stel klump. Ja, fy fan (ursäkta språket). Så sista kilometern gick långsamt idag, typ 15 min(!), för att jag skulle kunna försöka se marken ordentligt sätta ner foten rakt. Men innan dess knallade vi på bra i mycket backar:)

Imorgon åker vi upp till Stockholm. Ska bli en härlig dag med min älskling och förhoppningsvis har vi med oss något mycket roligt hem:) Men bara förhoppningsvis, ska inte jinxa något nu!

Annonser

4 thoughts on “Stel och förväntansfull:)

 1. Hej Malin,
  jag har liknande problem med min fotled. Jag kan dessutom inte gå mycket eller springa långt utan stöd för då får jag frutkansvärt ont. Så för att förhindra att jag trampar snett eller får ont så använder jag alltid ett stöd som jag köpt på Intersport. Det är som en tunn, ganska hård men ändå elastisk strumpa med två elasktiska band som man spänner runt foten. Helt underbar! Se artikel 4016 i denna länk, den ser likadan ut:http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=st%C3%B6d%20fotled&source=web&cd=4&sqi=2&ved=0CFYQFjAD&url=http%3A%2F%2Fortosupport.dk%2Fmediroyal%2Ffod-og-fodled.pdf&ei=UcsKUIX0KbPY4QSGv5TmCg&usg=AFQjCNHywFNQ2RD_UIFWAGUhb10vbD9baQ.
  Hälsningar Monika

  • Hej!
   Jättetack för tipset! Det ska jag prova! De har sagt att jag helst inte ska använda stöd för att inte försvaga andra stödfunktioner i vaden men jag menar, det måste ju vara bättre att jag använder det och kan träna utan att jag vrickar foten sönder och samman… De andra timmarna på dagen är jag ju ändå utan.
   Mvh
   /M

   • Hej, såg just att jag varit lite otydlig!
    Jag använder inte stödet dagligdags utan när jag vet att jag kommer att anstränga foten, såsom vid träning där foten får hög belastning.
    Så våga prova på du. För även jag anser att det är smart att förhindra en ny vricking. Har hoppar på kryckor tillräckligt i mina da´r 🙂
    Men visst är det väl tur att vi kan rida för fullt ändå!
    //Monika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s