Fredag fm

Precis hemkommen från Smedby stallet, Linda har kollat upp Callie som har det lite svårare i ena varvet. Ingen ledhälta, hon är kollad på klinik. Jag är skeptisk till allt vad equiterapeuter, massörer och alternativmedicinare heter. Och för att tydliggöra- jag är absolut inte skeptisk till nyttan av ”hantverket” och nyttan i dessa behandlingmetoder utan för alla de människor som med otillräckliga kunskaper spelar på okunskapen hos sina kunder. De är duktiga på att snacka och tar betalt för att i bästa fall inte göra någon nytta alls och i värre lägen- göra det sämre eller hindra en ledhalt häst från att komma dit den ska, till en klinik.

Därför testar jag alltid mina stackars samarbetspartners tills jag märker att de kan sitt jobb och vet vad de pratar om. Men för det måste man ju själv ha en hel del kunskap. Både osteopaten Joakim Mossenberg och Equiperapeut Linda Fång-Söderberg har ställts på prov. Och klarat det med bravur. Jag jobbade mycket med Jocke förr och mycket med Linda nu och detta är yrkesmän(/kvinnor) som kan sin sak. Det är en fröjd att se vad de kan göra med hästarna, hur seriöst de ser på sitt jobb, hur etiska de är och att de alltid remitterar vidare för vetcheck innan de fortsätter sin behandling om de misstänker att det ligger problem som behöver veterinärvård bakom problemet.

Jag kan ge några tips som jag skulle säga är indikatorer på att en alternativbehandlare är oseriös.

Denne:

  • ställer sig mycket negativ till klassisk veterinärmedicin
  • ger aldrig utlåtandet att en häst är ok utan har alltid något att behandla
  • behandlar mer än tre gånger(självklart med viss variation men som riktmärke) utan förbättring eller bara med liten förbättring och tar inte upp frågan om veterinärvård.
  • vill aldrig se hästen i rörelse
  • kan inte svara på dina frågor eller förklara för dig om du inte förstår
  • gör att hästarna blir oroliga eller visar mer och mer obehag när personen ska hantera dem
  • är väldigt insnöad eller väldigt ”fundamentalistisk” kring ”sin” genre. Att inte se förtjänsterna som finns i anda metoder, och i andras kunskap, ser jag som en brist på egen kunskap och insikt, vad det än gäller.

 

Callie var under luppen idag och jäklar vad bra resultat det blev! Imorgon ska hon bara skrittas och på söndag joggas lite. Sen ska det bli väldigt spännande att känna på lite riktigt jobb med henne igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s